RekruteringsCommunicatie
            
Veelgestelde vragen

Qiwie is in de loop van 2010 ontstaan door de samenwerking tussen een HR Manager, een Recruitment Consultant en een Marketing Manager. Alle 3 waren we op zoek naar objectief marktadvies en concrete facts & figures in rekruteringscommunicatie. Vandaag bestaat ons team uit 12 specialisten en beheren we een klantenportefeuille van meer dan 200 verschillende bedrijven waarvoor we al meer dan 1000 campagnes uitbouwden. Als enige speler in België doen we voortdurend objectief marktonderzoek. Door onze hands-on ervaring, is onze marktkennis vele malen groter dan die van elke andere organisatie in rekruteringscommunicatie.

Qiwie biedt, dankzij zijn internationale partnerships, vacaturepakketten in alle Europese landen aan.

Qiwie heeft geen rechtstreeks contact met de kandidaten, want Qiwie is geen interim-, rekruterings- of selectiekantoor. We bellen wekelijks kandidaten uit verschillende regio’s en sectoren om uit te zoeken, te leren en te begrijpen hoe kandidaten zoeken en wat ze belangrijk vinden. Dit doen we bij wijze van marktonderzoek. U kunt ook gebruik maken van onze extra diensten zoals de Q-Filter, Q-Assessment en/of Q-Selection en door gebruik te maken van onze Q-Consulting, kunt u een Qiwie adviseur inhuren.

Onze klantenportefeuille bestaat zowel uit kleine, middelgrote als grote bedrijven. Ook de sectoren zijn divers. Qiwie is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf.

Toonaangevende interim-, rekruterings-, selectie- en zelfs headhuntkantoren doen heel vaak beroep op onze diensten. Ze vinden het belangrijk om de kandidaten op een objectieve manier te bereiken. Door de informatie uit ons uniek marktonderzoek weten ze hoe ze bepaalde kandidaten nog beter kunnen benaderen en waar ze de juiste sollicitanten voor hun klanten kunnen vinden.

Qiwie is van alle markten thuis. Van bouw tot overheid en van grote multinationals tot de bakker op de hoek. We gaan steeds na welke media: online, offline of allebei, we voor welke specifieke vacature het beste inzetten en hebben hier voor elke sector of functie een pasklaar antwoord op.

Qiwie heeft een zeer uitgebreid aanbod van diensten zoals banner advertising, social advertising, e-mailcampagnes, enz. Ook print advertising is een sterk onderdeel binnen het aanbod van Qiwie. Vraag meer informatie aan uw Qiwie Adviseur.

Quasi elke jobsite heeft een zoekmachine waardoor kandidaten gemakkelijk in het aanbod kunnen zoeken. Door slimme trefwoorden te gebruiken kunnen we deze zoekmachines beïnvloeden zodat uw vacature hoger scoort. Wij adviseren u welke vacaturetitel u het beste gebruikt en plaatsen bovendien een aantal relevante trefwoorden in de vacaturetekst. Bij print advertising weten we exact hoe groot de ideale advertentie is, welke titels het beste aanspreken en wat de strategische tijdstippen zijn om te publiceren.

Neen, zelfs een interim-, rekruterings-, selectie- of headhuntkantoor kan u dat niet garanderen. Wij verzekeren wel dat u met onze campagne uw kansen om de juiste kandidaten te bereiken maximaal benut, wij geven aan onze klanten een responsegarantie: De zekerheid dat u per formule een minimum aantal reacties krijgt.

Kandidaten solliciteren niet altijd de eerste keer dat ze een vacature zien. Soms is het pas als ze de vacature een tweede of derde keer tegenkomen dat ze effectief reageren. Doordat we de vacature regelmatig laten terugkeren en dankzij de sharing tools, die voorzien zijn in onze diensten, wordt de vacature heel vaak gedeeld onder vrienden en collega’s.

Voordat we een vacature publiceren, wordt deze geanalyseerd, opgemaakt, geoptimaliseerd, herschreven en nagekeken door een Qiwie Adviseur. We verbeteren mogelijke taalfouten en u kunt zaken laten toevoegen of weglaten. We voorzien twee verbeterrondes. Bent u nog niet helemaal tevreden met het resultaat? Dan passen wij dit kosteloos aan.

Een standaard campagne bij Qiwie duurt 60 dagen. Uw vacature verschijnt dus gedurende 60 dagen op uw eigen josbite; als u deze heeft laten aanmaken. Voor de overige jobsites is dat verschillend. De meeste hebben een looptijd van 60 dagen, maar er zijn jobsites die hiervan afwijken. Kiest u voor een continuïteitscampagne, dan komen we de looptijd op voorhand onderling overeen.

Qiwie publiceert vacatures binnen de 24 uur. Indien u de vacature wenst te laten herschrijven en/of nakijken, dient u rekening te houden met een termijn van 48 uur. Bij een vertaling en/of hertaling kan dit uitzonderlijk oplopen tot 72 uur.

Wij versturen na plaatsing altijd een testmail om te zien of de reacties aankomen op het juiste e-mailadres. Bovendien verzenden we u ook een zogenoemde linkmail met verwijzingen naar alle online advertenties. U kunt dan zelf controleren of de vacature is geplaatst zoals u in gedachten had.

Geef het aan ons door en wij bekijken of we deze jobsite kunnen opnemen in het Qiwie portfolio. Is dit niet mogelijk, dan nemen wij desgewenst het beheer van uw account over. Alles is nu zeer eenvoudig bij ons gecentraliseerd en uw vacature wordt ook op deze jobsite binnen een werkdag geplaatst.

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van online advertenties. Toegang tot cv-databases is via Qiwie niet mogelijk. De latente kandidaten die in deze databases ingeschreven zijn, kunnen we wel bereiken door het versturen van doelgerichte e-mailcampagnes, volledig in uw huisstijl.

Alle reacties worden automatisch gefilterd op SPAM. Ze kunnen bovendien ook gefilterd worden op een aantal harde criteria, zodat u alleen de meest relevante sollicitaties ontvangt. Kandidaten die niet in aanmerking komen, kunnen met dit systeem automatisch worden geweigerd. Uiteraard op een correcte manier en in de stijl die helemaal bij uw bedrijf past.

Dit is afhankelijk van het gekozen pakket. De meeste media voorzien een wekelijkse publicatie op een vaste dag met de mogelijkheid om de vacature opnieuw te publiceren. Wij zorgen ervoor dat het effect van deze printcamapgne veel langer duurt doordat we een QR-code voorzien in uw vacature en doorverwijzen naar uw jobsite.

Op basis van intensief onderzoek stellen wij samen met u een campagne op. Het is mogelijk om zelf aanpassingen te maken en naar eigen inzicht sites toe te voegen of te verwijderen. Onze Qiwie Adviseur helpt u graag bij het samenstellen van de beste campagne voor uw vacature.

De koppeling met een ATS kan altijd gemaakt worden. Per systeem onderzoeken we wat de beste pagina's zijn om op te landen. Qiwie werkt samen met meer dan 10 verschillende ATS systemen.

Wij plaatsen de vacatures zoveel mogelijk met de naam en het logo van uw bedrijf. We handelen steeds in functie van uw bedrijf zodat uw organisatie in beeld komt en uw employer brand of werkgeversimago groeit en sterker wordt.

Een doorplaatsing is een plaatsing op een van onze partnersites. Het Qiwie netwerk bestaat uit meer dan 150 partners die een gezamenlijk netwerk hebben van meer dan 500 websites. Ons netwerk en de wijze van doorplaatsing is uniek. Hierdoor scoort uw vacature steeds het hoogste in Google en komt ze overal tevoorschijn in de vorm van een banner of een gewone advertentie. Ook bij een printcampagne wordt de vacature doorgeplaatst op een ander medium zoals bijvoorbeeld een vaksite. Vraag hierover meer info aan uw Qiwie Adviseur.

In onze nieuwsbrief staat het laatste nieuws over onze dienstverlening en interessante weetjes over online recruitment. Eens per maand bent u, dankzij onze nieuwsbrief, weer helemaal mee met de laatste trends en ontwikkelingen.

Iedere vacature is uniek: Onze ervaring leert ons dat een administratief medewerker gemakkelijker te vinden is dan een technisch specialist. Afhankelijk van uw behoeften stellen we een campagne samen die daarop aansluit. Een gemiddelde campagne kost bij ons ongeveer € 1495.

Bij een continuïteitscampagne, ook wel visibiliteitscampagne genoemd, staat uw vacature zonder onderbreking online gedurende 6, 9 of 12 maanden. Uw campagne is steeds maximaal zichtbaar waardoor u geen kandidaten misloopt. Een continuïteitscampagne is ideaal wanneer u bepaalde functies het hele jaar door zoekt of voor knelpuntberoepen.

Uw vacature blijft standaard 60 dagen online staan. Het is steeds mogelijk om uw campagne aan te passen, te verlengen of vroegtijdig te beëindigen. Zolang er een vacature op uw jobsite staat, is het voor kandidaten mogelijk om spontaan te solliciteren. Indien u gekozen heeft voor een social recruiting & profile targeting formule zal uw vacature 90 dagen online blijven of tot uw clicks zijn opgebruikt.

Bij een verlenging van identiek dezelfde campagne krijgt u een korting van 10%. U kunt zelfs nog kleine wijzigingen en aanpassingen laten uitvoeren. Een standaardverlenging is 60 dagen, u kunt ook verlengen voor een langere of kortere periode in onderling overleg met uw Qiwie Adviseur.

Het is het inderdaad mogelijk om deze te gebruiken in een Qiwie campagne. Bij Qiwie kunt u ook uw credits vervangen door een andere jobsite of u krijgt recht op een korting.

Ja, dat is mogelijk en Qiwie neemt u dan nog steeds veel werk uit handen: We assisteren u bij het analyseren, herschrijven, opmaken en publiceren van de campagne.

Als u nog sollicitaties ontvangt, dan zal de vacature waarschijnlijk nog op een van de partnersites online zijn.

Zeker en vast, de combinatie kan voor bepaalde type functies zelfs noodzakelijk zijn. U kunt dan opteren om ook voor uw printmedia via Qiwie te passeren. Wij werken graag samen met uw huidige of een andere communicatiepartner.

We kunnen de selectiecriteria in onderling overleg aanpassen zodat u nog gerichtere sollicitaties ontvangt. We raden wel aan om de sollicitatiedrempel zo laag mogelijk te houden.

We analyseren samen waar het fout loopt. Moeten we de functietitel verbeteren of de inhoud van de vacature aanpassen? We gaan tot het uiterste met een gemeenschappelijk doel voor ogen: zo veel mogelijk geschikte kandidaten bereiken.

Een social media campagne is niet altijd even zichtbaar of makkelijk terug te vinden omdat ze werkt op basis van “behavioral & profile targeting” en dus voornamelijk zichtbaar is voor de kandidaten tot wie de boodschap gericht is. Als u niet tot de doelgroep behoort, is het zelfs positief dat u de vacature niet te zien krijgt. Het toont aan dat de campagne doeltreffend is opgesteld en geen irrelevante kandidaten bereikt.

De trefwoorden worden verzameld aan de hand van een unieke tool die aangeeft op basis van welke keywords er voor een bepaald type functie gezocht wordt. Het is belangrijk om te weten hoe een kandidaat zoekt, deze informatie halen we uit ons objectief marktonderzoek. Uiteraard kunt u zelf trefwoorden opgeven die te maken hebben met uw bedrijf of met de openstaande functie.

Het is de Nederlandse term voor: view, click and apply. Het is een vacature die gevonden wordt, waar men op klikt en die leidt tot een sollicitatie. Met het aantal conversies kunnen we de concrete return on investment meten. En meten is weten en verbeteren.

Het is niet mogelijk om met verschillende vacatures in dezelfde campagne de juiste kandidaten te bereiken, want iedere vacature is uniek.

Wij kunnen de vacature kosteloos binnen 1 werkdag offline halen. Wij raden u echter aan om de vacature online te laten staan zodat u een reserve kan opbouwen en uw investering maximaal benut. Eventueel vermelden we hierbij: ‘Deze vacature is ingevuld’.

Uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be blijft standaard 1 jaar online. Kandidaten kunnen solliciteren als er een campagne gepubliceerd staat. De jobsite heeft dus geen toegevoegde waarde zonder actieve vacature. Door de opbouw van de site scoort hij zelfs met 1 vacature zeer hoog in de zoekresultaten.

Het is enkel mogelijk om op deze site vacatures te publiceren als die samengaan met een campagne. Dit komt door de opbouw van de jobsite. De vacatures die hierop komen, worden standaard voorzien van een maximale sponsoring en doorplaatsing naar meer dan 25 websites, hier staat een investering tegenover.

Het is mogelijk om gedurende de looptijd van de campagne kosteloos aanpassingen door te voeren. We raden ook steeds pro-actief bepaalde wijzigingen aan of we sturen bij. Het is voor sommige functies zeer moeilijk om goede kandidaten aan te trekken. Met een krachtige Qiwie campagne, maximaliseert u uw kansen.

Onze dienstverlening is standaard voorzien voor 1 landstaal. Wij kunnen de vacature in een andere taal herschrijven en/of vertalen en rekenen hiervoor een extra kost aan afhankelijk van de vacature.

Uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be wordt volledig gepersonaliseerd met uw logo, bedrijfsnaam, bedrijfsfilm en foto’s. U kunt de volledige opbouw van deze site laten aanpassen tegen een meerprijs. Vraag hierover meer informatie aan uw Qiwie Adviseur.

Qiwie houdt een constructieve wisselwerking in stand met communicatiebureaus. We werken met hen samen ter aanvulling van hun diensten en door onze specialisatie in rekruteringscommunicatie doen zij beroep op onze diensten.

Ja zeker, doordat beide kanalen elkaar versterken, is het zelfs aangeraden om de twee te combineren. Het verhoogt het bereik van uw vacature en uw kansen om snel de juiste kandidaat te vinden.

Binnen de week na publicatie van uw vacature in de krant of magazine sturen we u een exemplaar per post.

Ook bij een offline/printcampagne is het belangrijk om te meten. Dit doen we door een unieke code te vermelden bij de vacature zodat we weten welke sollicitaties door welke media gegenereerd zijn.

We ontwikkelden een systeem dat alle meetgegevens van de verschillende jobsites, zoekmachines, social media en diverse andere websites samenbundelt tot een overzichtelijk resultaat. Het meten gaat heel ver: Hoeveel kandidaten vonden de job terug in de zoekresultaten? Hoeveel bekeken de vacature? Hoeveel gingen naar het sollicitatieformulier zonder te solliciteren en hoeveel kandidaten solliciteerden effectief? Hoe hebben de kandidaten de job gevonden? Op basis van welke keywords? Enz.

Afhankelijk van het gekozen medium is dit op een vaste dag, wekelijks of tweewekelijks. Door gebruik te maken van verschillende printmedia zal uw vacature op verschillende dagen te zien zijn en zal ze meer kandidaten bereiken.

Qiwie garandeert u dat uw kansen om de juiste kandidaat te bereiken maximaal zijn. Wij garanderen niet dat de kandidaat effectief bij u zal starten. Met de Qiwie diensten bereikt u de juiste kandidaten, bespaart u tijd, kosten en maximaliseert u uw naamsbekendheid.