RekruteringsCommunicatie
            
Praktische Informatie

Om een succesvolle campagne te kunnen samenstellen, moeten we beschikken over een aantal belangrijke elementen.

Hoe kwalitatiever en professioneler het aangereikte materiaal, hoe meer uw campagne zal opvallen.

 

Een jobomschrijving
Een vacature komt het best tot haar recht als ze bestaat uit verschillende delen: functietitel, bedrijfsomschrijving, jobomschrijving, profielomschrijving en aanbod. U kunt deze jobomschrijving zelf opstellen of Qiwie stelt ze voor u samen op basis van een aantal keywords. De jobomschrijving levert u aan in een Word-bestand. Wanneer u werkt met een ATS systeem of kandidatendatabase, geeft u ook de juiste URL per vacature mee. Wij geven u graag een voorbeeld van de ideale vacature of doe inspiratie op door onze interne vacatures te raadplegen op qiwie.heeft-nieuwe-jobs.be.

 

Bedrijfsgegevens, bedrijfslogo en bedrijfsnaam
We plaatsen de vacatures steeds met uw bedrijfslogo en bedrijfsnaam. Het aangeleverde logo moet aan volgende normen voldoen:
Minimum grootte: 75 px hoogte en 75 px breedte
Maximum grootte: 300 px hoogte en 300 px breedte
Formaat: .jpeg of .png
Uiteraard zijn uw adresgegevens ook onmisbaar.

 

Bedrijfsfilm en bedrijfsfoto’s
Het is een must om ons minimum twee goede foto’s en/of een bedrijfsfilm te bezorgen. Wij voegen deze toe op uw gepersonaliseerde jobsite: uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be. Het maakt de website aantrekkelijk en verschaft vaak meer informatie dan een beschrijving. Hou hierbij rekening met volgende specificaties:
Maximum grootte: 32 MB
Formaat: .mp4 of .wmv
Staat uw bedrijfsfilm op Youtube? Dan kunt u ons deze link bezorgen.

 

Bedrijfskleuren
We maken uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be volledig op in uw bedrijfsstijl. Daarvoor hebben we de specificaties van de twee belangrijkste bedrijfskleuren nodig. U kunt deze aanleveren in hexadecimale waarden (voorbeeld #0000FF) of in rgb (0,0,255).

 

E-mail
U kunt kiezen om de sollicitaties rechtstreeks bij u te laten toekomen of in een algemene mailbox bv.: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wanneer kandidaten reageren wordt er een automatische bevestigingsmail gegenereerd. Het adres waarop u deze mail wil ontvangen, geeft u aan ons door. Op dit adres komen ook de spontane sollicitaties toe.

 

Gegevens contactpersoon
Dit is de persoon die binnen uw bedrijf verantwoordelijk is voor de openstaande vacature. Het is belangrijk dat er bij een vacature een contactpersoon wordt vermeld zodat de kandidaat uw bedrijf ook rechtstreeks kan bereiken. We vermelden: naam, functietitel, e-mailadres en telefoonnummer. Door deze gegevens bekend te maken, verlagen we de sollicitatiedrempel.

 

Testimonia, uw medewerkers aan het woord
We leren uit ons continu onderzoek dat kandidaten het belangrijk vinden om zo veel mogelijk te weten over een bedrijf. Naast de bedrijfsactiviteiten wil een kandidaat ook weten wat de bedrijfscultuur is, wie de mensen zijn die er werken, wat de carrièremogelijkheden zijn enz. De beste manier om dit aan te geven is door uw medewerkers aan het woord te laten. Qiwie voorziet hiervoor een pagina op uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be. Er is plaats voorzien om naam, foto, functietitel en anciënniteit van uw medewerkers te vermelden. Deze testimonia levert u aan in een Word-bestand: .doc, .docx , .txt, niet in.pdf.

 

Zijn er vanuit uw organisatie elementen die van belang zijn bij de sollicitatie? Zoals extra selectiecriteria, een specifieke sollicitatieprocedure of de noodzaak om een extra document voor te leggen bij de sollicitatie. Geef deze dan aan ons door zodat wij ze in uw campagne kunnen verwerken.

 

Kandidaten weten graag waar ze aan toe zijn, een goede en transparante communicatie komt uw campagne alleen maar ten goede.

 

Hou er wel rekening mee dat extra selectiecriteria de sollicitatiedrempel verhogen.