RekruteringsCommunicatie
            
Klanten

Wat zeggen onze klanten?

 

Akkermans & Partners maakte in 2010 kennis met Qiwie. We werken samen om onze lopende rekruteringscampagne een extra boost te geven en om onze verschillende specialistische verzekeringsfuncties op korte termijn in te vullen. Voor ons was de campagne alvast een succes: Via bredere kanalen kregen we een verhoogde respons op onze vacatures en konden we overgaan tot enkele aanwervingen. De service van Qiwie is vriendelijk, klantgericht en er is een nauwe opvolging. Kortom, wilt u uw employer brand extra in de kijker zetten en uw rekrutering boosten? Dan kan ik Qiwie als partner aanbevelen.” 

Kristel Eilers (Recruiter, Akkermans & Partners nv) www.akkermanspartners.be
 
Terex Port Equipment is onderdeel van het Amerikaanse Terex en actief in haven equipment. Tegenwoordig is het in veel sectoren moeilijk om geschikte en gerichte rekruteringskanalen te vinden waarmee u de juiste profielen aantrekt. Qiwie heeft deze kanalen op een heel doeltreffende manier ingeschakeld waardoor we zeer veel potentiële kandidaten bereikten. Door een sterke advertentiecampagne op social media en Google, hebben we onze openstaande functie voor storingstechnieker in een mum van tijd ingevuld.” 

Johan Van Rompaey (Managing Director, Terex Port Equipment Benelux NV) www.terex.be

 
STILL N.V. is steeds op zoek naar goede servicetechniekers, maar de lat ligt hoog. Tot voor kort waren klassieke mediakanalen voldoende om de juiste doelgroep te bereiken, maar dit is door het beperkt aanbod aan technische profielen vandaag moeilijker. Het professionele advies van Qiwie leerde ons de kracht van online rekrutering kennen. We stelden samen een wervingscampagne op en namen ook de vacature zelf grondig onder handen. Onze vacature kreeg maximale visibiliteit met als gevolg: meerdere aanwervingen uit één campagne!” 

Kathleen Van Bremdt (Communications, STILL N.V.)www.still.be

 

“Als OCMW-bestuur zijn we bij OCMW Beerse gebonden aan procedures. Hierdoor beperken we ons bij vacatures meestal tot een papieren aanpak en een advertentie via de eigen website. In de huidige, digitale samenleving zijn er echter heel wat meer mogelijkheden. Bij de zoektocht naar een minder evident profiel, vonden we het nodig om alle registers open te trekken. Qiwie werkte een digitale, aanvullende campagne uit en leidde ons met al hun knowhow door het hele digitale gebeuren. De nodige kanalen werden ingeschakeld en zo konden wij van een maximale visibiliteit genieten om ons imago als werkgever verder uit te bouwen. Voor ons is Qiwie zeker en vast een aanrader!” 

Sofie Damen, (Secretaris, OCMW Beerse) www.ocmwbeerse.be

 

Handson & Partners besloot in 2011 om een jaarovereenkomst aan te gaan met Qiwie voor de opmaak, plaatsing en opvolging van online vacatures. Qiwie herschreef onze vacatures in beide landstalen. Vervolgens werd een palet aan jobsites en social media activiteiten samengesteld om zo optimaal mogelijk onze doelgroep te bereiken. Tweewekelijks worden we gecontacteerd om te vragen hoe de instroom loopt en waar ze eventueel kunnen bijsturen. De medewerkers van Qiwie werken geëngageerd om de visibiliteit van hun klanten zo sterk mogelijk in de verf te zetten. Ook proberen ze in te spelen op ad hoc noden van de klant. Doe zo voort! ” 

Veerle Geysen (HR, Handson & Partners) www.handsonpartners.be

 

“Qiwie neemt ons heel wat werk uit handen. Qiwie herschrijft onder andere onze vacatures op een vernieuwende en professionele manier. Op basis van onze vacaturetekst doet Qiwie een voorstel op maat, dat gegarandeerd zorgt voor een ruime instroom. Hun aanpak is een echte toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Dit uit zich vooral in de goede opvolging en de duidelijke statistieken die we van hen doorkrijgen. Voor ons is Qiwie een professionele partner om mee samen te werken.”

Leen Verbrugge (HR Manager, DL Chemicals) www.dl-chem.be

 

“Ondanks het feit dat de rekruteringscampagne op korte termijn diende opgestart te worden, leverde Qiwie kwaliteit. Onze vraag werd met spoed en zorgzaamheid behandeld. Ook na de start van de campagne zorgde Qiwie voor de nodige opvolging. Hierbij staat Qiwie voor een constante dialoog en een pro-actieve houding.” 

Tine Delameuilleure (Consultant, WIVO human ressources) www.wivo.be

 

“Wat rekrutering betreft, proberen we bij SABAM steeds via onze eigen kanalen de vacatures in te vullen. In uitzonderlijke gevallen doen we beroep op externe partijen. Voor de recente rekrutering van ICT-profielen waren we genoodzaakt om van onze welgekende kanalen af te wijken door gebrek aan kwalitatieve cv’s. De samenwerking met Qiwie bleek hiervoor de geschikte oplossing. Onze advertentie wist de juiste doelgroep aan te spreken met alle positieve gevolgen van dien.” 

Cindy Petitjean (Human Ressources SABAM) www.sabam.be

 

“Als lokaal OCMW-bestuur lag de focus voor werving vooral op de publicatie van vacatures volgens de traditionele kanalen, nl. kranten. Dit is echter voor bepaalde profielen en functies niet meer toereikend. We misten kwaliteit en vooral kwantiteit bij onze instroom van kandidaten. Deze vaststelling deed ons op zoek gaan naar alternatieven. Een vacature in handen van Qiwie boekt duidelijk succes. Vanaf het eerste ogenblik van publicatie kregen wij een zeer bevredigende respons.“ 

Emily Lhoëst (Stafmedewerker, OCMW Bredene) www.ocmwbredene.be

 

“Als rekruterings- en selectiekantoor is het voor Motmans & Vanhavermaet zeer belangrijk om onze klanten een keuze tussen verschillende kandidaten te kunnen aanbieden. Qiwie werd ons geadviseerd door een van onze klanten en ondertussen plaatsten we al meer dan 25 online campagnes. Ik hou van de no-nonsense aanpak, de professionaliteit en de snelheid in communiceren.” 

Christine Hoebrechts ( Senior HR Consultant, Motmans- Van Havermaet) www.motmansvanhavermaet.be