RekruteringsCommunicatie
            
Heeft-nieuwe-jobs informatie

Vacature

Het begint allemaal bij een goed geschreven en volledig vacature. Bezorg ons zoveel mogelijk informatie over de functieomschrijving, de voorwaarden en het aanbod. U kan de vacature aanleveren per mail, steeds in word formaat zodat het eenvoudig is om ze te optimaliseren en de aanpassingen aan te brengen.

 

Bedrijfsgegevens, bedrijfslogo en bedrijfsnaam
We plaatsen de vacatures steeds met uw bedrijfslogo en bedrijfsnaam.
Het aangeleverde logo moet aan volgende normen voldoen:
Minimum grootte: 75 px hoogte en 75 px breedte
Maximum grootte: 300 px hoogte en 300 px breedte
Formaat: .jpeg of .png
Uiteraard zijn uw adresgegevens ook onmisbaar. (Locatie, postcode)

 

Bedrijfsfilm en bedrijfsfoto’s
Het is een must om ons minimum twee goede foto’s en/of een bedrijfsfilm te bezorgen.
Wij voegen deze toe op uw gepersonaliseerde jobsite, uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be.
Het maakt de website aantrekkelijk en verschaft vaak meer informatie dan een beschrijving.
Hou hierbij rekening met volgende specificaties:
Maximum grootte: 32 MB
Formaat: .mp4 of .wmv
Staat uw bedrijfsfilm op Youtube? Dan kunt u ons deze link bezorgen.

 

Bedrijfskleuren
We maken uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be volledig op in uw bedrijfsstijl. Daarvoor hebben we de specificaties van de 2 belangrijkste bedrijfskleuren nodig. U kunt deze aanleveren in hexadecimale waarden (voorbeeld #0000FF) of in rgb (0,0,255).

 

Selectieprocedure en selectie-criteria
Het is zeer belangrijk om een kandidaat zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Communiceer zo duidelijk en transparant mogelijk. Indien er een specifieke selectieprocedure dient nageleefd te worden of er bepaalde selectiecriteria zijn, raden we u aan om dit te vermelden op uw jobsite.

 

E-mail
U kunt kiezen om de sollicitaties rechtstreeks bij u te laten toekomen of in een algemene mailbox bv.: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wanneer kandidaten reageren wordt er een automatische bevestigingsmail gegenereerd. U moet dan wel het adres waarop u deze mail wil ontvangen aan ons doorgeven. Op dit adres komen ook de spontane sollicitaties toe.

 

Gegevens contactpersoon
Dit is de persoon die binnen uw bedrijf verantwoordelijk is voor de spontane sollicitaties. Het is belangrijk dat er bij het bedrijf een contactpersoon wordt vermeld zodat de kandidaat uw bedrijf ook rechtstreeks kan bereiken. We vermelden: naam, functietitel, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens verlagen de sollicitatiedrempel.


Teksten
Lever de vacature aan in Word ( .doc, docx , txt ) geen .pdf
Lever getuigenissen aan in Word ( .doc, docx , txt ) geen .pdf

 

Testimonia, uw medewerkers aan het woord
We leren uit ons continu onderzoek dat kandidaten het belangrijk vinden om zoveel mogelijk te weten over een bedrijf. Naast de bedrijfsactiviteiten willen kandidaten meer weten over de bedrijfscultuur, wie de mensen zijn die er werken. De beste manier om dit duidelijk te maken is door uw medewerkers aan het woord te laten. Qiwie voorziet hiervoor een pagina op uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be waarop u naam, foto, functietitel en anciënniteit van uw medewerkers kan weergeven.


ATS
Voor de koppeling met een Applicant Tracking Systeem hebben we de juiste url nodig van het sollicitatieformulier van uw ATS. Contacteer uw Qiwie Adviseur voor meer informatie en hulp bij het opzetten van de koppeling.